Uitgelicht: Want Oude Liefde Roest Niet van Suzanne Stevense

13-11-2020
Ze woont al 10 jaar in Vlaardingen en heeft bij de Vreemde Vogel en KADE40 kinderfeestjes en workshops gegeven. En dit jaar heeft Suzanne opnieuw een samenwerking met KADE40, maar dan helemaal anders: “Waar ik voorheen kinderfeestjes organiseerde en de winkel hielp opzetten, heb ik nu een eigen studio bij KADE40. Bij Want Oude Liefde Roest Niet kun je terecht voor persoonlijke styling sessies, vintage en tweedehands kleding, workshops en evenementen.”

Eigen studio aan de kade

Het kantoor van KADE40 werd te klein in coronatijd, want met zes personen anderhalve meter afstand houden ging niet meer. Een kans voor Suzanne: “KADE40 gaf aan dat ze de ruimte ging verhuren, en natuurlijk was ik geïnteresseerd. Ik run een webshop en thuis was er beperkte werkruimte om alle kleding én te wassen, op te meten, op de foto te zetten en een voorraad te hebben. De workshops kregen daarmee ook weer een nieuwe, creatieve locatie. Na weken klussen ging de winkel annex studio en workshopruimte eind augustus open voor het publiek. In de centrale hal heb ik een balie geplaatst met accessoires om al een indruk te krijgen van de studio boven. Mensen die mij volgen, kunnen nu ook live kennismaken, heerlijk shoppen en genieten van persoonlijke styling sessies. Online ben ik naast de webshop, te vinden op Instagram, Facebook en Pinterest. Verwacht vooral een kleurrijke feed waar je veel inspiratie uit kunt halen. Alles wat ik plaats en laat zien is anders dan anders, niet mainstream en ook niet wat je zomaar tegenkomt in de etalages van grote kledingketens.

Momentje voor jezelf of iemand anders

De mensen die mij bezoeken voor een stylingsessie willen dingen uitproberen, hebben behoefte aan nieuwe inzichten en tips, maar worden vooral geïnspireerd. Je kunt langskomen op afspraak en we kijken samen naar je huidige stijl en garderobe. We maken nieuwe setjes, voegen accessoires toe en zorgen ervoor dat het vooral eigen voelt. In de winkel heb ik vintage en tweedehands kleding hangen. Ik vind het leuk om op zoek te gaan naar nieuwe items. Soms heb ik een bepaalde klant in mijn hoofd en struin ik winkels af voor speciale verzoekjes, zoals bepaalde sportjasjes. Verder let ik op prints en kleuren, en scoor ik regelmatig iets op de mannenafdeling. Eenmaal terug in de studio begint pas het echte werk. Alles wordt uitgestald op de grote tafel, ik begin met opmeten, zet alles in een Excel bestand en maak foto’s. Ook organiseer ik fotoshoots om de kleding nog beter op de foto te kunnen zetten. Elke vrijdag komen de nieuwe items online. Daarom is het belangrijk dat ik de webshop en mijn social media kanalen goed bijhoud. In de studio vind je naast kleding ook accessoires en woonartikelen. Online kom je tevens de opbeur pakketjes tegen. Dit zijn vrolijk ingepakte (brievenbus)pakketjes die je kunt laten verzenden naar wie jij wilt. De pakketjes zijn gevuld met kleurrijke vintage accessoires en een persoonlijke kaartje. Een leuke manier om iemand te verrassen.

Vanwege de coronacrisis zijn de workshops van Want Oude Liefde Roest Niet uitgesteld. Houd de berichtgeving in de gaten voor meer informatie. Persoonlijke styling sessies mogen wél doorgaan in de studio bij KADE40. En natuurlijk kun je blijven shoppen in de webshop en via Instagram.

Deel dit via