Uitgelicht: Toys & Things Vlaardingen

27-07-2021
Sinds juni dit jaar zit er weer een speelgoedwinkel in Vlaardingen. Monique Baars en haar man Bart zijn daarvoor verantwoordelijk. Eerder hadden ze al een webshop in voornamelijk speelgoed en kinderfietsen. In de zoektocht naar opslag kwamen ze het pand tegen op de Hoogstraat waar ze zowel konden wonen als een winkel openen: “We hebben de stap gewaagd en zijn daar elke dag blij mee. Mensen kijken hun ogen uit.”

Van webshop naar fysieke winkel

Monique werkt fulltime in de winkel. Sinds kort heeft ze zelfs haar baan opgezegd: “Ik heb een achtergrond in verzekeringen en had een tijd een eigen assurantiekantoor. De webshop in speelgoed deed ik erbij. Deze liep erg goed en ik was er achter de schermen veel mee bezig. De contacten en leveranciers had ik al en Vlaardingen mistte een fysieke speelgoedwinkel. Ik zag een kans en de zoektocht naar opslag bracht ons naar een nieuw pand met winkelruimte. Het heeft zo moeten zijn, want de eerste paar weken zijn we overweldigd met positieve reacties.” De winkel aan de Hoogstraat verkoopt onder andere (buiten)speelgoed, spellen, knuffels, LEGO, Playmobil, knutselspullen en trendy items van onder andere PAW Patrol: “Volwassenen kopen graag nostalgische spellen en puzzels. Kinderen gaan vooral voor alles wat trendy is, maar ook de klassieke merken lopen goed.”

Breed assortiment voor jong en oud

Monique werkt samen met speelgoedleveranciers die ook meegeholpen hebben bij de selectie en winkelinrichting: “Zij hebben de ervaring en ik had al goede contacten opgedaan vanwege de webshop. Iedereen die binnenloopt is verheugd en opgelucht dat er eindelijk weer een speelgoedwinkel in Vlaardingen zit. Ook heb ik leuk contact met de andere ondernemers uit de straat.” Momenteel is er veel zomerspeelgoed te vinden in de winkel. Schepjes, emmertjes, tennis en badmintonsets, alles wat met het seizoen te maken heeft. De trendy items wisselen voortdurend, maar de basis blijft hetzelfde. Naast speelgoed zijn dat ook stepjes en kinderfietsen: “Ik houd de vraag goed in de gaten en heb al enige ervaring opgebouwd met de webshop. Daardoor kan ik goed inschatten wat wel en niet loopt. De brede doelgroep houdt het uitdagend en ook ik word blij van alle nieuwe items die we inkopen. Zelf vind ik bijvoorbeeld onze spellen heel leuk.”

Meer informatie

Toys & Things is gevestigd aan de Hoogstraat 197. Breng een bezoek aan de winkel of shop binnenkort online via de webshop. Aankopen thuis laten bezorgen? Bij een bestelling vanaf 15 euro wordt er in Vlaardingen gratis thuisbezorgd. Daarbuiten is de levering gratis bij een besteding vanaf 40 euro.

Deel dit via