Uitgelicht: The Boxing Academy Vlaardingen

01-02-2020
Boksen is inmiddels een geaccepteerde sport en voor veel mensen een nieuwe manier van bewegen. In Nederland zijn steeds meer boksscholen te vinden met een divers aanbod voor mannen en vrouwen. Simion Baauw is oprichter van The Boxing Academy in Vlaardingen en heeft in drie jaar tijd een succesvolle formule ontwikkeld op het gebied van groepslessen en personal training. Simion: “Mijn passie voor sport en commerciële instelling hebben mij gebracht waar ik nu ben met The Boxing Academy.” De eerste locatie was een gymzaal, later werd een pand aan de Koningin Wilhelminahaven gehuurd en sinds vorig jaar zomer is de boksschool gevestigd aan Vetteoordskade 6. Van maandag tot zondag zijn er lessen te volgen.

Sportfanaat en geboren ondernemer

 Starten met een sportopleiding, gevolgd door een stage bij Tino Hoogendijk Sport & Fitness in de Westwijk en een personal training opleiding in de weekenden, zorgden voor de nodige kennis. In zijn voormalige functie als accountmanager kwam Simion al veel in contact met ondernemers en het ondernemerschap: “Naast mijn baan in de uitzendbranche begon ik bewust aan de opleidingen om op ten duur een switch te maken. Mijn passie voor sport begon al vroeg en uitte zich in deelname aan diverse sporten zoals voetbal, fitness en bijvoorbeeld het lopen van marathons en meedoen met survivalruns.” Nadat er een overeenstemming was bereikt met zijn vorige werkgever kon Simion fulltime aan de slag met The Boxing Academy. Nu was er voldoende tijd om een plan uit te werken en in gesprek te gaan met andere ondernemers. Met het ondernemersplan op papier kon er worden uitgebreid. Meer lessen, diversiteit, tijdslots en zelfs het aannemen van een eerste medewerker was een feit. Simion: “Ik werkte voorheen met alleen zzp-ers samen. Begin 2020 kon ik een trainer in dienst nemen. Als ondernemer kijk ik per kwartaal vooruit. Ik stel doelen voor mijn omzet, winst, maar kijk ook naar de kansen in trainingen, aanbod en bijvoorbeeld lestijden.” De trainers bij The Boxing Academy gaan regelmatig in gesprek met de sporters om een zo compleet mogelijk aanbod samen te stellen.

Boksen blijft essentie

Dat aanbod bestaat uit personal training en groepslessen. Momenteel zijn er zeven groepslessen beschikbaar,
verdeeld over de ochtend en avond, van maandag tot zondag. Pinkboxing is een les gericht op vrouwen. De lessen bestaan uit een half uur boksen in combinatie met een half uur circuittraining. Maar ook personal training biedt mogelijkheden voor een brede doelgroep. Er is ruimte voor conditieverbetering, krachttraining, afvallen en ook vermindering van lichamelijke klachten. The Boxing Academy krijgt regelmatig klanten doorverwezen vanuit fysiotherapeuten. Dan wordt er gewerkt aan bepaalde spiergroepen om klachten in de onderrug, nek of schouders te verlichten. Wil iemand trainen voor de marathon, dan kan dat ook op locatie en in de omgeving van de boksschool. Scholen in de buurt hebben ook interesse getoond in bokslessen. Simion: “Elke kans op groei pakken we aan. Ons aanbod wordt continu geoptimaliseerd, we gaan nieuwe samenwerkingen aan en hebben eigen merchandise.” The Boxing Academy stelt persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op voor de sporters. Via een app wordt alles ingevoerd en bijgehouden. Die data is weer de basis voor evaluaties en sturing vanuit de trainers. Simion: “Ons concept is mensgericht, met veel persoonlijke aandacht en vooral ook laagdrempelig. We trainen niet alleen mensen, maar zorgen er ook voor dat iedereen gemotiveerd blijft en echt resultaat boekt.”

Naast alle huidige activiteiten wordt er gewerkt aan een nieuwe toevoeging binnen het aanbod: Network Boxing. Boksles voor ondernemers. In de ochtend boksen, netwerken en fris gedoucht om 9.00 uur op het werk zijn. Binnenkort volgt meer informatie over het concept.

Deel dit via