Uitgelicht: Proost bij El Loco

28-05-2020
Halverwege mei kwam het nieuws naar buiten dat het gloednieuwe PROOST! Vlaardingen aan de Markt 21 en het Spaanse restaurant El Loco aan de Brede Havenstraat 8 samen verder gaan in het pand aan de Markt. Eigenaresse Paulien Raucamp: “Met PROOST! Waren we net zes weken open toen we door de coronacrisis meteen de deuren weer moesten sluiten. De anderhalve meter maatregel is niet realiseerbaar in het huidige pand van El Loco. We hebben besloten de twee concepten samen te voegen onder de noemer ‘Proost bij El Loco’.”
 

Gevolgen coronacrisis

Eind januari werd PROOST! feestelijk geopend. Een nieuwe aanwinst voor de binnenstad, waar het borrelmoment centraal staat. Paulien: “Vlaardingers zijn bekend met de Stadskelder van deze locatie en de ruimte is altijd al in trek geweest om bruiloften, babyshowers, verjaardagen en andere feesten te vieren. We hadden natuurlijk niet voorzien dat na zes weken ‘ons’ feest voor onbepaalde tijd stopte. Onze horecazaken gingen dicht en wij moesten een realistisch plan bedenken om onze passie te kunnen voortzetten. Na het horen van de anderhalve meter maatregel voor onze maatschappij, hebben we meteen uitgezocht of dit voor onze zaken haalbaar is. In het pand van PROOST! was dit geen punt, alleen El Loco was een ander verhaal. Het is gewoon onmogelijk om gasten te ontvangen en een geweldige Spaanse beleving te bieden waar onze gezelschappen op anderhalve meter afstand moeten dineren.”

Nieuw concept uit de grond stampen

“De volgende vraag was: wat nu? Met twee panden, personeel en onze leverancierscontracten, zouden we alleen maar hoge kosten draaien en zou het al snel afgelopen zijn. We besloten creatief met de situatie om te gaan. Beide concepten continueren had één oplossing, namelijk samenvoegen. El Loco verhuist naar het pand van PROOST! en we gaan verder onder de noemer ‘Proost bij El Loco’. Met ons Spaanse restaurant hebben we inmiddels een mooi klantenbestand opgebouwd die we nu op een nieuwe locatie kunnen ontvangen. We gaan verder met twee koks, het duo bestaat uit een kok van El Loco en de kok van PROOST!. Er wordt een combinatie gemaakt van beide menukaarten, waaronder onze bekende tapas en hoofdgerechten. Spaans eten anno 2020 in een moderne omgeving waar we ook de geschiedenis een beetje laten terugkomen. Proost bij El Loco is gevestigd in het oude pand van Van Toor. De koperen ketels van de distilleerderij hebben een prominente plek in het restaurant. Het restaurant gedeelte zal El Loco zijn en het achterste gedeelte van het pand - de Stadskelder - zal Proost heten. Muziek zal ook weer de gemene deler zijn in ons restaurant.”

De openingstijden zijn woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur, net zoals de klanten gewend waren bij El Loco. Naar verwachting gaat Proost bij El Loco woensdag 3 juni open en is het verplicht om voorlopig alleen op reservering te werken. Het telefoonnummer van Proost bij El Loco: 010-2340123.

Deel dit via