Uitgelicht: Ondernemer Annique Camphens over Kerst in Vlaardingen

10-12-2019
In 2019 vindt de 24e editie van de Vlaardingse Kerstmarkt plaats in de binnenstad. Kerst in Vlaardingen wordt vaak in één adem genoemd met Annique Camphens. Zij organiseert in opdracht van Stadshart Vlaardingen de jaarlijkse Kerstmarkt. Was dat eerst nog in samenwerking met een team, sinds 2017 doet ze dat alleen. Door haar werkervaring bij onder andere de Vlaardingse organisaties Op Koers! en Stichting Halen en Brengen en haar rol als adviseur bij diverse werkgroepen, heeft Annique een groot netwerk opgebouwd. Ze zegt daarover: “Laat het organiseren maar aan mij over. Als ik eenmaal ergens voor ga, is dat altijd met de volle 100%. Mijn enthousiasme werkt ook door op de betrokken partijen en mensen.”
 

Shoppen en beleven

Beleving staat centraal bij Kerst In Vlaardingen. In en rond de Grote Kerk en in de Fransenstraat worden allerlei activiteiten georganiseerd, maar ook in de rest van de binnenstad kom je op verrassende plekken muziek, straattheater en gastheren/vrouwen in traditionele Charles Dickens kleding tegen. Kerst in Vlaardingen is dit jaar op vrijdag 13 en zaterdag 14 december. In de Fransenstraat komen houten Kersthuisjes te staan, op de Markt staat een traditionele Kerstmarkt en in de kerk komt een betoverende Kerstbrocante. Annique: “Ieder jaar doen er weer vaste winkeliers mee. Toch is zo’n 70% van de aanbieders nieuw. Dit jaar opvallend veel Vlaardingers. Ik start tijdig met de werving voor de markten voor een divers aanbod. Vaste winkeliers uit de binnenstad zijn onder andere slijterij & wijnhandel Tulpglas, bloembindersatelier Moois van Mooy, Koffie, Thee & Zo, Adri Stam Juwelier en de Bonte Zebra.” Als we afgaan op vorige edities, mogen we rond de 20.000 bezoekers verwachten in het weekend. Veel animo is er ook voor de jaarlijkse lampionnenoptocht. Deze was in mum van tijd volgeboekt. De route loopt vanaf de Fransenstraat over het Veerplein door de Korte Hoogstraat en Hoogstraat, via de Blokmakersstraat naar Westhavenplaats en via de Brede Havenstraat naar de Markt. Met de Kerstman uiteraard voorop. Weleens van Kerstboomwafels op stok en sneeuwsuikerspinnen gehoord? Deze worden gratis uitgedeeld aan het publiek. Maar er is nog veel meer!

Voller dan vol programma

Twee dagen lang staat de binnenstad op z’n kop. Alles in heerlijke Kerststemming en uitbundig versierd. Alle historische panden rond de Grote Kerk worden aangelicht en de burgemeester steekt op vrijdagavond traditiegetrouw de grootste kerstboom van Vlaardingen aan. Beide dagen worden afgesloten met een groot Kerstfeest bij Grand Café Alba’s aan de Westhavenkade. Overdag is er voor ieder wat wils. Op vrijdag is er onder andere een meezing Kerstconcert in de Grote Kerk onder begeleiding van het Groot Vlaardings Koor en een optreden van Friese zangeres Elske DeWall. Op beide dagen is de Sneeuwkoningin en de Winter Wonderslee aanwezig, op zaterdag worden gratis foto’s gemaakt met een winters decor (in de Grote Kerk) en zijn er optredens van dansstudio Demi Point. Het podium op de Markt staat bol van de muzikale hoogstandjes; zo komt o.a. het bekende Vlaardingse Chosen Gospel Choir. De torenbeklimming van de Grote Kerk, attracties als een curlingbaan, zweefmolen en live Kerstmuziek zijn er het gehele weekend. Annique: “Er is genoeg te doen en te beleven tijdens Kerst in Vlaardingen. Door de inzet van alle acts, sponsors, ondernemers en vrijwilligers gaan we weer een bijzonder evenement tegemoet in de binnenstad.”

Deel dit via