Uitgelicht: Lunchroom De Bonte Zebra

02-02-2020
De oprichtingsdatum hangt in de zaak. Op 30 november 2016 opende Judith Meder haar eigen lunchroom, De Bonte Zebra. Met een team van vier creëert ze heerlijke high tea’s, ontbijtjes, lunch, taarten, ijzerkoekjes en nog veel meer op aanvraag: “Vorig jaar was het even slikken tijdens de eerste lockdown. We moesten snel schakelen, anders denken en werken. Meteen zijn we overgegaan op take-away en bezorgen, en hebben we ons assortiment uitgebreid.”

Nieuwe ideeën uit de grond stampen

Judith en haar team hadden al snel een plan gemaakt: “We bekeken ons assortiment, wat we fysiek in de lunchroom aanbieden, en zorgden dat we bekend werden voor bezorgen en afhalen. We hadden al ervaring met bestellen en leveringen. Zowel aan bedrijven als particulieren. Alles is te bestellen door simpelweg een appje te sturen. Als eigenaar ontvang ik alle berichten en communiceer ik met de klanten. Sommige producten hebben een langere bereidingstijd en andere bestellingen zijn snel de deur uit. Aan het begin van de coronaperiode hebben we een fiets mogen lenen van Vlaardingen in Beweging, waar we flinke kilometers mee hebben gemaakt. En dan is er nog de samenwerking met andere lokale ondernemers. Iedereen heeft zijn eigen expertise en we steunen elkaar waar we kunnen. Zo werk ik samen met Groentespeciaalzaak Passion, slijterij Tulpglas en Koffie Thee & Zoet. De Binnenstad Bezorgt Boxen sloegen meteen aan en daar zijn veel ondernemers bij geholpen.”

Anders denken en werken

Lunchroom De Bonte Zebra werkt met medewerkers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ook in de samenwerking moest Judith schakelen: “Ineens was er geen ritme meer en viel het contact met de klanten weg. En ik wilde mijn team graag aan het werk houden. Alleen moest dat nu in een andere vorm. Daar zijn we allemaal goed uitgekomen, maar het heeft wel even geduurd voordat iedereen eraan gewend was.” De lunchroom levert zowel aan bedrijven als particulieren en zo zagen zij ook de bedrijfslunches teruglopen, want er werd immers veel minder op locatie gewerkt: “We krijgen zeker nog wel zakelijke aanvragen binnen, maar veel minder. We maken lunchboxen en broodjes en zorgen dat alles netjes verpakt is. Particulieren weten ons gelukkig te vinden voor taarten, ontbijtjes, lunch en andere baksels op aanvraag. Maar ook daarbij geldt, verjaardagen worden anders gevierd dan voorheen. Zo bestaan er nu heuse Verjaardag Drive Thru’s, hoe creatief en slim bedacht.”

Hopen op een snelle heropening

Judith struint het internet af voor nieuwe ideeën: “Zo hebben we pas chocolade bombs geïntroduceerd en die worden gretig afgenomen. Ik ben altijd op zoek naar iets unieks, wat nog niet lokaal wordt aangeboden. Zo hoef ik ook in niemands vaarwater te zitten en kan ik klanten verrassen met een origineel cadeau. Vaak probeer ik iets en als het niet werkt, probeer ik iets anders. Gewoon doorgaan en daarin ook mezelf blijven inspireren. Mijn team mag altijd als eerste proeven, zij zijn het testpanel. Als zij iets goedkeuren, gaat het in de verkoop.” Nu is het even wachten tot de horeca weer open mag en daarover zegt Judith: “Ik hoop dat we in het voorjaar weer open mogen. Met mooi weer, het terras open en hopelijk ook weer groter dan normaal. Dat zou toch heel mooi zijn.”

Voor 14 februari, op Valentijnsdag, hebben we een valentijnsontbijt samengesteld. Een heerlijk ontbijt voor twee. Met als speciale items een versierd koekje in de vorm van een hart en een rode roos met een kaartje eraan. Je kunt de box bestellen via de app. Details vind je op de Facebookpagina van De Bonte Zebra.

En dan nog wat bijzonderheden

  • Alle boxen (ontbijt, high tea, lunch of diner) zijn te bestellen vanaf 1 persoon.
  • 2x in de week – op woensdag en zaterdag - kun je een avondmaaltijd bestellen.
  • Er is ook een speciale kinder ontbijtbox beschikbaar.
  • Aan elke box kan ook een kaartje max. 3 regels worden toegevoegd.
  • Betalen kan via een tikkie en pinnen bij afhalen in de zaak.
  • Lunchroom De Bonte Zebra bezorgt gratis is Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.
  • Regelmatig zijn er DIY workshops met een stappenplan voor kinderen.


Deel dit via