Uitgelicht: Lunchroom Cozy Corner

01-10-2019
Op het hoekje van de Fransenstraat in Vlaardingen heeft lunchroom Cozy Corner haar deuren geopend. In januari 2019 werd er na de overname eerst een aantal weken flink verbouwd. Horecaondernemers Leny en Wim Versluis waren eigenlijk al gestopt met werken, maar deze unieke kans konden ze niet voorbij laten gaan. Lunch, koffie, high tea, arrangementen, Vlaardingen heeft er weer een gezellige horecazaak bij. Leny: “Hier voelen we ons fijn en dat merken onze gasten.”

Helemaal terug in 1996 begon het horecakoppel aan het eerste grote avontuur door een eigen restaurant te starten. Café Restaurant Courzand op Rotterdam-Heijplaat is tot op de dag vandaag een groot succes. Ruim tien jaar later stond 't Veerhuys in Rhoon te koop. Ook hier werd er hard gewerkt en een succesformule opgebouwd. Begin vorig jaar werd ’t Veerhuys verkocht en was de bedoeling dat het echtpaar ging rentenieren. Lent: “Na jarenlang veel uren draaien, nachtwerk en het opbouwen van een krachtig fundament, werd het tijd om rustiger aan te doen. Dat was het idee.” Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Opnieuw werd er gekeken naar beschikbare horecapanden. Toen het pand in Vlaardingen voorbijkwam, was de keuze snel gemaakt.

Nieuw avontuur in Vlaardingen

Leny vertelt over haar wens voor een lunchroom: “We wilden ook graag dit concept uitproberen. Hier ontvangen we gasten in relatief korte tijd voor een kopje koffie of lunch. Ook dan willen we de iedereen optimaal bedienen en de gasten verwennen met huisgemaakte broodjes.” Begin dit jaar zorgde de verbouwing ervoor dat er een nieuw plekje werd gecreëerd, met een intieme sfeer en leuke eyecatchers zoals een oude kolenkachel. Al het oude meubilair ging de deur uit. De naam Cozy Corner was al snel gevonden. Lent: “We zitten hier natuurlijk op de hoek van de Fransenstraat en Kuiperstraat, maar bovenal is het hier knus en gezellig. Het Engelse woord cosy wordt met een ‘s’ geschreven. Dat doen wij dus eigenwijs anders.” Hieruit volgde ook de nieuwe menukaart. Daarvoor haalde Leny en Wim inspiratie uit de omgeving door bekenden te vragen naar lunchwensen. Naast het authentieke broodje kaas staat de menukaart vol met lekkernijen uit eigen keuken. Er is voor ieder wat wils: salades, warme gerechten, eiergerechten, tosti’s, burgers, rijk belegde broodjes en bijvoorbeeld een high tea of shared lunch. De jarenlange ervaring komt ook hier om de hoek kijken.

Naast lunchen op locatie kunnen er ook bestellingen worden geplaatst voor afhaal of catering. Leny: “We krijgen een divers publiek over de vloer. De zakelijke markt weet ons ook te vinden. Zodoende kunnen we ons aanbod afstemmen op de vraag uit de omgeving. Zo kunnen we ook producten leveren buiten de kaart om. Inmiddels hebben we al een mooi klantenbestand opgebouwd met terugkerende gasten. Daar zijn we natuurlijk erg trots op.” De stad Vlaardingen is niet zomaar een willekeurige keuze geweest. Leny zegt daarover: “We wonen hier in de buurt en de omgeving is ons bekend. Kleine ondernemers zijn belangrijk en versterken de stad. We ontvangen veel positieve reacties van medeondernemers.”

Deel dit via