Uitgelicht: Femalicious Fashion

08-06-2021
Naomi Vroegop is de eigenaresse en het gezicht van Femalicious Fashion. De modeboetiek is sinds vijf jaar te vinden aan de Hoogstraat 122. Vorig jaar is ook de webshop gelanceerd: “Femalicious heeft een groot bereik op social media. Voorheen deed ik alle bestellingen zelf via WhatsApp. Met de webshop erbij kan ik me nu nog beter richten op de contentcreatie voor social media en de naambekendheid van de winkel.”

Snelle groei door eigen stijl


Op achttienjarige leeftijd begon Naomi met ondernemen: “Overdag zat ik op school en ‘s avonds opende ik de deuren van Femalicious, toen nog gevestigd op bedrijventerrein Vijfsluizen. Naast kleding verkocht ik accessoires zoals zonnebrillen en elk half jaar organiseerde ik een eigen event met een DJ en hapjes en drankjes.” Na drie jaar ging Naomi op zoek naar een ander pand. Dit keer in het centrum van Vlaardingen: “Inmiddels had ik een flink klantenbestand en was ik toe aan de volgende stap. Mijn bereik op social media groeide en ik vond het pand aan de Hoogstraat.” Er volgden samenwerkingen met influencers, win-acties en goodiebags met andere ondernemers uit de straat. Was er eerst nog alleen een Facebookpagina, inmiddels is Femalicious enorm populair op Instagram en TikTok: “Afgelopen jaar moest ik een aantal maanden verplicht de deuren sluiten. Net daarvoor had ik de webshop gelanceerd. Ik had nu een extra verkoopkanaal en mijn social media bereik bleef groeien. Daardoor heb ik het kunnen redden.”

Online zichtbaarheid vergroten


De winkel aan de Hoogstraat is geopend van dinsdag tot zaterdag van 12:00 - 17:00 uur: “Ik sta zelf zes dagen per week in de winkel en zondag rijd ik naar het World Fashion Centre in Amsterdam. Daar haal ik elke week de nieuwe collectie voor Femalicious. Sinds kort verkoop ik My Jewellery en daarnaast heb ik veel kledingmerken uit Parijs in de winkel. Ik wil anders zijn dan de rest. Zo ben ik zelf ook en dat is mijn kracht.” Wie de winkel binnenloopt wordt getrakteerd op veel kleur en eyecatcher items. Overal is maar een kleine voorraad van, omdat maandag de winkel er weer totaal anders kan uitzien: “Ik hang de kleding op setjes, zoals ik ze ook presenteer op social media. Zo kan iemand meteen de hele set bekijken. Het liefst hang ik de kleding ook op kleur voor een mooi samenhangend geheel.” Er gebeurt veel aan het begin van de week: de nieuwe collectie uitpakken, alles tellen, ophangen in de winkel en de voorraad wegzetten. Foto’s en video’s worden gemaakt en de webshop krijgt een update: “Ik besteed veel aandacht aan mijn online content. Als kijker weet je meteen hoe je de items kunt stylen. Met een hakje of juist een sneaker. De ene keer sexy en de andere keer oversized. En altijd vrouwelijk. Daar komt ook mijn naam vandaan. Femalicious heb ik bedacht toen ik achttien was en ben er nog altijd heel blij mee.”

Laagdrempelig en benaderbaar merk


Naomi komt uit een ondernemersfamilie: “Mijn ouders hebben ook een eigen bedrijf. Ik ken niets anders. Ik heb een Detex diploma, volgde een opleiding in mode & maatwerk en ondernemerschap. Ik ben altijd bezig en werk al sinds mijn vijftiende in de mode. In de wereld van fast fashion gaat ook alles letterlijk heel snel. Ik haal mijn inspiratie uit streetstyle en Fashion Weeks van de grote modehoofdsteden. Verder doe ik veel op gevoel. Door mijn ervaring weet ik precies wat wel of niet verkoopt. Als je vandaag bestelt, heb je morgen al de bestelling in huis. Zulke voorwaarden passen bij mijn persoonlijke en hoogwaardige service. Alles wat je op social media ziet is in het echt net zo mooi en kwalitatief. Dat maakt van Femalicious een laagdrempelig en benaderbaar merk.”

Meer informatie


Femalicious is gevestigd aan de Hoogstraat 122. Neem een kijkje in de winkel of bestel online via femalicious.nl. Alle items worden gefotografeerd en op social media geplaatst. Bekijk de lookbooks op Facebook, Instagram of TikTok.

Deel dit via