Uitgelicht: de Soete Suikerbol Vlaardingen

21-09-2021
In 2020 opende de Soete Suikerbol de deuren van een nieuwe locatie in Vlaardingen. De familie Van Buuren koos voor het landgoed Hoogstad, met daarop een monumentale boerderij waar de bekende Vlaardingse huisarts Moerman lang heeft gepraktiseerd. Marlène van Buuren startte in 2006 met de Soete Suikerbol in Pijnacker. De locatie in Vlaardingen is de tweede locatie van de pannenkoekenboerderij.

Overstap naar ondernemen

Marlène maakte de overstap van mondhygiëniste naar fulltime horecaondernemer. Ze ging haar droom achterna en besloot de Soete Suikerbol te openen in een boerderij uit 1666 in Pijnacker. Het gebouw werd omgedoopt tot een pannenkoekenbakkerij en de rest is geschiedenis. De formule bleek een succes en Marlène ging samenwerken met haar vier kinderen, die allemaal een rol hebben in het familiebedrijf. Na een succesvolle periode werd het tijd voor een nieuwe locatie: “We zagen mogelijkheden voor een uitbreiding en niet veel later las mijn echtgenoot in het AD een artikel over het landgoed van dokter Moerman in Vlaardingen. Net als ons pand in Pijnacker, monumentaal en ruim. We schreven een plan, gingen langs bij de kijkdagen en werden uiteindelijk de partij die het pand mocht uitbaten. Door er horeca in te vestigen kan iedereen meegenieten van het bijzondere pand, een mooie gedachte.” 

Opening locatie Vlaardingen

Na een periode van verbouwen en opknappen ging de Soete Suikerbol in Vlaardingen op 10 oktober 2020 open. Slechts na een paar dagen zette de tweede lockdown Nederland gedeeltelijk op slot: “Al het harde werken had ons nog niks opgeleverd. Na drie dagen moesten we weer onze deuren sluiten. In de periode die volgde waren we open voor afhaal, maakten we pakketten en hadden we speciale menu's met de feestdagen. Na een onzekere periode mochten we eindelijk weer gasten ontvangen. Sindsdien weet Vlaardingen en omgeving ons te vinden.” De Soete Suikerbol biedt ruimte aan zo'n 180 mensen binnen en nog zo’n 200 buiten. Binnen zijn er verschillende ruimtes en het huis van Moerman is opgeknapt, waar nu onder andere vergaderingen plaatsvinden: “We willen eerst het restaurant op poten zetten en zometeen kunnen we invulling geven aan het museum over Moerman. De verwachting is dat we in januari 2022 op afspraak het Moermanhuis openstellen. Bij ons staat kwaliteit voorop. We hebben een open keuken, een uitgebreide menukaart en werken met ongeveer 8 vaste mensen en daarnaast nog 20 parttimers.”

Focus op kwaliteit

Gasten kunnen er naast pannenkoeken terecht voor gebak, lunch, diner, een borrel, high tea, buffet, bbq en meer: “De pannenkoeken zijn populair, maar we staan ook bekend om onze malse spareribs en kippendijen. De Bob de Bouwer en Toverfee pannenkoek zijn een succes bij kinderen, zij kunnen een eigen pannenkoek samenstellen met heel veel lekkers. Voor de kinderen hebben we ook een springkussen buiten. Naast privé feesten en bruiloften, ontvangen we bedrijven voor vergaderingen op onze locatie.” Voor de ingrediënten wordt er samengewerkt met hoogwaardige leveranciers: “De Soete Suikerbol staat voor kwaliteit, iets wat we ook terugkrijgen van onze gasten. We werken al langere tijd samen met leveranciers die naast onze locatie in Pijnacker, nu ook de locatie in Vlaardingen bevoorraden. De komende tijd focussen we ons op het stroomlijnen van het restaurant, de aanvragen en ons hardwerkende team. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen en de werkdruk onder controle te krijgen, hebben we we besloten om tijdelijk op maandag en dinsdag dicht te gaan.”

Meer informatie

Er staan momenteel een aantal vacatures uit voor de bediening, bar en keuken. Met een fulltime kok hoog op de wensenlijst. Mocht je interesse hebben, neem dan een kijkje op de website. Voor meer informatie, de menukaart, alle mogelijkheden en direct reserveren bezoek je suikerbol.nl/vlaardingen.

Deel dit via