Rijnmondiaal: Beeldende poëzie uit de regio Rijnmond

dinsdag t/m zaterdag, zondag
13 november tot en met 30 januari
In de industriële stadsregio Rotterdam- Rijnmond vinden voortdurend veranderingen plaats in de industrie, bevolkingsopbouw en ruimtelijke ordening: ‘DIE STAD KOMT NOOIT AF!’

 

De sfeer van voortdurend vormgeven van de leefomgeving is tot op de dag van vandaag zichtbaar en voelbaar in de kunstproductie uit deze regio.

Beeldende kunst uit regio Rijnmond kent een eigen poëzie, die gekenmerkt wordt door humor en ironie, geworteld in de realiteit. De beeldende kunst uit de Rijnmond kan zich moeiteloos meten met kunstuitingen uit de rest van de wereld.

 

Vandaar de naam Rijnmondiaal. Voor deze tentoonstelling zijn zestien kunstenaars geselecteerd die de eigentijdse beeldende kunst uit de regio Rijnmond vertegenwoordigen.

De deelnemende kunstenaars zijn: Ton Delfos, Sjef Henderickx, Rob van der Hoeven, Fenneke Hordijk, Diederik Klomberg, Wilma Kuil, Olaf Mooij, Margriet Mosterd, Irma Rengur, Piet Rook, Ropp Schouten, Charlotte Schleiffert, Eric van Straaten, Winnie Teschmacher, Eveline Visser en Karin de Visser. Het werk van deze kunstenaars bevindt zich in collecties van o.a. Museum Boymans van Beuningen, Museum Voorlinden, het Stedelijk Museum Amsterdam en in verzamelingen in binnen- en buitenland, wat het hoge niveau van de beeldende kunst uit de regio Rijnmond, en daarmee deze van tentoonstelling, aantoont.

 

Deze tentoonstelling is de eerste aflevering van een tweejaarlijkse tentoonstelling die verslag doet van de ontwikkeling van de Beeldende kunst in de Rijnmond.

Locatie Westhavenkade 54
Datum dinsdag t/m zaterdag, zondag
Organisatie Museum Vlaardingen Stichting Metamorphose
Website www.museumvlaardingen.nl/tezien
Deel dit via