Uitgelicht: Ondernemer Paulien Bijkerk van Style and Trendy

25-05-2020
We gaan terug naar het jaar 1997. Paulien startte haar winkel in de smalle Peperstraat in Vlaardingen. Het idee om een eigen woonwinkel te openen ontstond door haar passie voor alles wat met interieur te maken heeft. Ze was veel bezig met haar eigen interieur, maar ook vriendinnen vroegen regelmatig om advies. En, het huurcontract was maar voor een jaar. Op gevoel selecteerde ze haar eerste producten en merken en Style and Trendy was geboren.

Begin jaren 90 waren woonwinkels erg populair en de timing om een eigen winkel te openen kon daarom niet beter. Paulien: “Werkte ik eerst nog parttime op een kinderdagverblijf, nu ging al mijn aandacht en tijd naar de winkel. Ik besloot ontslag te nemen en me volledig te focussen op Style and Trendy.” Al snel bleek dat het pand aan de Peperstraat te klein was en de zoektocht naar een nieuwe locatie begon. Ver hoefde Paulien niet te zoeken. Rond die periode werden panden gebouwd in en rond het Liesveld in de binnenstad van Vlaardingen. In januari 1999 is Style and Trendy verhuisd naar het Liesveld, de huidige locatie. Voorheen deelde zij het pand aan het Veerplein 36 met een kledingzaak en was de winkel de helft van de huidige oppervlakte (90m²). Twee jaar later kon Paulien het hele pand huren. De snelle rekenaar heeft al ontdekt dat Style and Trendy al 20 jaar onderdeel uitmaakt van het Liesveld.

Kijken en kopen mag allebei

Paulien: “De uitbreiding stond toe dat ik nog steeds alleen de winkel kon draaien. In de weekenden helpt mijn dochter mee en ook in de wintermaanden rondom de feestdagen is er hulp. Sommige klanten zijn vrienden geworden en ik zal iedereen die mijn winkel binnenkomt behandelen en benaderen zoals ik zelf behandeld wil worden.” Niet alleen Vlaardingers weten de winkel te vinden, ook bezoekers vanuit Maassluis, Spijkenisse en Hoogvliet komen graag op bezoek. Ook ziet Paulien veel dagjesmensen in haar winkel. Mensen die een weekendje weg zijn en rondje Vlaardingen doen. Paulien: “De ruimte is winkelbaar, er is veel te zien en te ontdekken en dat kunnen mensen waarderen aan Style and Trendy. Voor een paar euro heb je al een cadeau en uiteraard ontvangen we ook trouwe klanten die ons bezoeken voor de nieuwe collectie. Regelmatig ontvang ik berichtjes of ik artikelen kan vasthouden voor klanten.”

De collectie biedt voor ieder wat wils. Paulien: “Momenteel heb ik drie Franse merken in de winkel, waaronder het bekende merk Maison Berger Paris. Naast de vele Nederlandse merken heb ik ook nog een Deens merk toegevoegd. Met sommige merken werk ik al 20 jaar samen. Ik wil continu verrast worden en dat gevoel meegeven aan mijn klanten.” Style and Trendy staat ook bekend om de prachtige versieringen in de aanloop naar Kerst. Traditioneel wordt in het derde weekend van oktober de winkel volledig omgetoverd in de Kerstsfeer. Nadat de pallets zijn afgeleverd begin het prijzen van de artikelen. Dat wordt niet in de winkel, maar thuis gedaan. Paulien: “Het hele weekend werken we hard door en op maandagochtend geven we nog extra aandacht aan de details. De reacties zijn elke keer weer hartverwarmend. En daar doen we het voor.

Deel dit via