Lekker dan?! Voedselvernieuwing in Vlaardingen

dinsdag t/m zondag

Vanaf 7 juli te zien is in Museum Vlaardingen: de tentoonstelling ‘Lekker dan?! Voedselvernieuwing in Vlaardingen’ te zien, over de geschiedenis van de Vlaardingse voedingsindustrie en over nut, noodzaak en gevaar van voedselinnovatie.

7 juli 2022 t/m 8 januari 2023

De bezoeker van de tentoonstelling komt binnen door de fabriekspoort en maakt kennis met de producenten en medewerkers van Damco, Hollandia, ROMI, Warmelo & Van der Drift en Unilever.  De geschiedenis van deze Vlaardingse bedrijven komt tot leven met bijzondere objecten, unieke foto's en persoonlijke verhalen.
Buiten de fabriekspoort staat de consument centraal. Reclame en marketing worden steeds belangrijker om vernieuwende en verbeterde producten onder de aandacht te brengen. Tegelijkertijd is de consument steeds kritischer over wat er in de winkels ligt.  Zeker in een tijd waarin meer aandacht is voor klimaat en milieu, groeit ook het bewustzijn over ons eten.
De tentoonstelling nodigt ook uit om zelf na te denken over voedsel en innovatie. Via interactieve tafels worden alle zintuigen geprikkeld en gaan bezoekers aan de slag met onderwerpen als voedselveiligheid, gezonde voeding, vitamines, plant power en de vraag: waar komt mijn eten eigenlijk vandaan?

Een speciale plek in de tentoonstelling wordt ingeruimd voor het Foodlab, waar studenten van de FIA regelmatig innovatieve proefjes en experimenten laten zien en zo uitleggen welke belangrijke rol onderzoek speelt in de kwaliteit van ons eten.

Kijk voor meer informatie over openingstijden op de website van Museum Vlaardingen.

Nog te bezoeken in Museum Vlaardingen t/m 28 januariLocatie Westhavenkade 54
Datum dinsdag t/m zondag
Organisatie Museum Vlaardingen
Website www.museumvlaardingen.nl
Deel dit via