Gloria-Toonkunst Vlaardingen: Johannes Passion

De Johannes Passion beleven

In dit meesterwerk vertelt Bach ons het verhaal van het lijden van Jezus. Niet voor niets werd het stuk zo beroemd; Bach verbindt de tekst met de muziek op een meesterlijke manier. Hij laat ons luisteren naar protestkoren, verstilde of juist felle aria’s, liefdevolle koralen en neemt ons zo mee in het verhaal.

Onze jarenlange traditie om als koor deze Johannes Passion om het jaar uit te voeren (vanaf 1953 in de Grote Kerk in Vlaardingen), werd twee jaar geleden doorkruist door covid-19-maatregelen. Daarom is het fantastisch om dit werk nu als koor weer te mogen laten horen, in samenwerking met professionele musici en solisten en onder muzikale leiding van onze dirigent Bas van Houte. 

Wij nodigen u van harte uit om te komen luisteren naar onze vertolking van dit ontroerende meesterwerk, om het muzikale verhaal met ons mee te beleven.

 

Toonkunstkoor Gloria Toonkunst Vlaardingen

Het koor Gloria Toonkunst Vlaardingen levert al jaren een bijdrage aan het culturele leven van Vlaardingen. Het koor zingt een klassiek repertoire waarbij gekozen wordt voor een afwisselend programma uit verschillende stijlperioden. Ons koor van ruim 70 enthousiaste zangers heeft zich ontwikkeld tot een koor van hoge kwaliteit en er zijn naast de vaste optredens in de Grote Kerk van Vlaardingen ook meerdere optredens in binnen- en buitenland geweest. 

Toegangsprijs € 25.- (inclusief programmaboekje en koffie/thee in de pauze)
Studenten/scholieren € 12.50 (op vertoon van studentenpas) S. 

Locatie Grote Kerk
Datum 02-04-2022 - 02-04-2022
Organisatie Gloria Toonkunst Vlaardingen
Website https://www.gloria-toonkunst.nl/
Deel dit via