De Mattheus Passie Met Sharon Kips en Musica Extrema

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek: De Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten.

Ivm de verdrietige gezondheidssituatie van Jan Rot is besloten dat hij zelf niet meer in staat is om de verteller van De Mattheus Passie te spelen. Er wordt gezocht naar een vervanger voor zijn rol. Uiteraard kunnen we nog wel genieten van zijn hertalingen.

Jan Rot geeft graag persoonlijk nog een toelichting:

Vrienden,

Vanwege mijn huidige conditie moet ik tot mijn grote verdriet mijn rol als verteller in de Mattheuspassie opgeven. 
Met af en toe een gewoon optreden kom ik voorlopig nog wel weg, maar dit zou van mij domweg meer energie vragen dan ik heb. 
Wat niet gaat, dat gaat niet. 
De producent heeft ervoor gekozen niet al dit jaar met een vervanger te komen.
In dankbaarheid voor de jaren dat ik dit mocht doen, groet ik iedereen die al een kaartje had gekocht en de theaters waar ik graag had gestaan.

Liefs en leve Bach
Jan Rot

De verteller neemt je op indrukwekkende wijze mee in het verhaal van de evangelist, de populaire zangeres Sharon Kips, winnares X-Factor, en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening. 

De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema, welke sinds haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.

Zang: Sharon Kips en Job Hubatka
Muzikale begeleiding door Musica Extrema: Viool en artistieke leiding: Tanya Schaap / Sopraan saxofoon: Ben van den Dungen / Piano: Carlos Matos / Accordeon: Hans van der Maas / Contrabas: Vasilis Stefanopoulos
 


Laat ons weten dat u komt via Facebo

Locatie Scvhiedamseweg 51
Datum 01-04-2023 - 01-04-2023
Organisatie Stadsgehoorzaal Vlaardingen
Website https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/de-mattheus-passie
Deel dit via